Pierwsze kroki w kawowym świecie postawiłem podczas Festiwalu Kawy w Łodzi w 2012. Wydarzenie to pokazało mi całkiem nowy świat smaków i aromatów, który postanowiłem poznać.
Z biegiem lat i doświadczeń związanych z piciem i parzeniem kawy, udziałem w światowych festiwalach i pomocy organizowania niektórych w Polsce postanowiłem otworzyć firmę, która skupia się na szkoleniach i wypalaniu kawy. Zebrana wiedza i praktyka pozwalają na umiejętne dzielenie się moją pasją z większym gronem, tak aby każdy był świadom, że kawa, którą pije to nie tylko napój, ale także produkt, w który wiele osób włożyło mnóstwo pracy.
Jakość
kawy, którą dla Was przygotowujemy jest zawsze sprawdzana i oceniana.
Uczciwość i otwartość
podczas naszej pracy są efektem starań nad najwyższej klasy produktem. Każdy może sprawdzić skąd pochodzi kawa, dlaczego wypaliliśmy ją w dany sposób oraz jak była wcześniej oceniania.
Wiedza
na temat ziaren kawy jest wciąż jest przez nas pogłębiana i z chęcią się nią dzielimy. Ciągłe eksperymenty oraz doświadczenia zapewniają nieustannie rosnącą jakość, której możecie doświadczyć w każdym szkoleniu i każdej paczce kawy.
Ludzie
są najważniejszym elementem każdej kawy. Ich pasja z jaką jest uprawiana, staranność w ocenie i wyborze odpowiednich ziaren oraz radość tych, którzy dzielą się nią z innymi równie wyjątkowymi ludźmi.